AimToFeel Team - Cisca & Niek
Solarfields Dashboard

Solarfields Dashboard

Wil je een zonnepanelen park bouwen, maar heb je geen zin in de randzaken? Solarfields helpt je met de investering, het bouwen van de zonnepanelen het beheer ervan. Solarfields wil Nederland verduurzamen door te zorgen voor minder CO₂ uitstoot en laat zien dat verduurzaming en een winstgevend bedrijf prima hand in hand gaan. Klink als een Feelgood bedrijf vind je niet?

De kans

Er bestaat best veel concurrentie voor bedrijven zoals Solarfields, het is daarom van belang om je te onderscheiden. Solarfields focust zich daarom op het bieden van de beste service voor haar klanten.

De klanten van Solarfields gaven aan dat ze op de een of de andere manier aan hun klanten willen kunnen laten zien hoe groen ze bezig zijn. Daardoor ontstond het idee om een dashboard te ontwerpen waarmee die wens in vervulling zou gaan.

Het Solarfields Dashboard

Het bouwen van het dashboard was in eerste instantie voor één klant: Zero55, een organisatie dat elektrisch karten en lasergamen aanbiedt. Hun dak ligt vol met zonnepanelen en 100% van de energie die ze verbruiken wekken ze zelf op. Een bedrijf dat zo goed bezig is, wil dit natuurlijk aan hun klanten, de mensen die komen karten, laten weten.

Toch is dat nog niet zo makkelijk. Als je mij vertelt dat je 438,0MWh groene stroom hebt opgewekt kan ik me daar geen voorstelling bij maken, behalve dat dat veel is natuurlijk, maar hoeveel zou ik je niet kunnen zeggen. Daarom kwamen we op het idee om er een vergelijking aan te hangen die iedereen kan begrijpen. Bijvoorbeeld: 7.046 eitjes kun je daar gemiddeld van bakken per dag en 373 wassen kun je daar van draaien per maand of 100 karts kun je daar gemiddeld per dag mee opladen. Zelfs ik kan dat begrijpen! 😉

Het Solarfields team is zeer te spreken over het dashboard en de service. We onderhouden een goede relatie met hen en zijn in gesprek over verdere samenwerking en het uitbreiden van het Dashboard.